NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Leuke korting op de kerstmarkt? Bekijk alle deals
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
- Moerland vakantiehuizen
Australie


Geplaatst 22 April 2007, 11:10

'Queensland'
INFO QUEENSLAND

(Bron: Wikipedia)

Queensland is een deelstaat in het noordoosten van AustraliŽ. Queensland is in oppervlakte de tweede grootste en in bevolking de derde grootste deelstaat van AustraliŽ. De "Queen" waar de naam aan herinnert is Queen Victoria, de monarch ten tijde van de vestiging van de voormalige kolonie. De hoofdstad en grootste stad van Queensland is Brisbane, gelegen in het zuidoosten van de staat. Het noordelijke gedeelte van de deelstaat, gescheiden door de Steenbokskeerkring is tropisch. Het zuiden is subtropisch.

Queensland was oorspronkelijk een Britse kroonkolonie die in 1859 ontstond na afscheiding van Nieuw-Zuid-Wales. De stad Brisbane startte oorspronkelijk als de Moreton Bay strafkolonie, waar convicts werden vastgehouden die opnieuw de fout ingingen terwijl ze in Nieuw-Zuid-Wales hun straf uitzaten.

Queensland is de staat met de grootste bevolkingsgroei van AustraliŽ. Eind 2005 bereikte de bevolking een omvang van 4 miljoen. Naar verwachting zal de staat in 2051 een bevolkingsomvang hebben van 7,5 miljoen en daarmee de staat Victoria passeren.

(Bron: Pacific Island Travel )

Queensland wordt wel de Sunshine State van AustraliŽ genoemd, vanwege de aangename temperatuur grote hoeveelheid zonneschijn gedurende het hele jaar. De deelstaat ligt aan de oostkust van AustraliŽ en heeft een kustlijn van meer dan 5000km. U vindt er tal van badplaatsen, zoals Port Douglas, Palm Cove, Mission Beach, Airlie Beach, Noosa en Surfers Paradise.

Het noordelijk deel van Queensland ligt in de tropen, dat wil zeggen dat u hier qua klimaat met de regen- en droge tijd te maken heeft in plaats van met winter en zomer. Met name in het noordelijke kustgebied (Townsville en hoger) vindt u veel tropisch regenwoud. De beste tijd van het jaar om dit deel van AustraliŽ te bezoeken is van mei t/m november. Het binnenland van Queensland - ook wel de "Outback" genoemd - heeft een overwegend droog woestijn en savanne klimaat. In dit gebied vindt u weinig wegen en plaatsjes, het is een dunbevolkt agrarisch gebied.

Langs de oostkust van Queensland loot een bergketen - the Great Dividing Range - waar tal van valleien en kloven bezocht kunnen worden. Hier vindt u een aantal bekende natuurparken, zoals Lammington NP, Carnarvon Gorge en bij Cairns de Kuranda Gorge.

Voor de kust van Queensland liggen tal van paradijselijke eilanden - zoals de Whitsunday Islands, waar vaak luxe resorts zijn gebouwd voor een aangenaam verblijf. Ter hoogte van Gladstone strekt zich naar het noorden het grootste koraalrifstelsel ter wereld uit - het Great Barrier Reef. Dit prachtige rif kan op een aantal plaatsen met snelle boten worden bezocht, om te duiken en snorkelen.

De grootste- en tevens hoofdstad van Queensland is Brisbane, een levendige metropool met een modern hoogbouw centrum en uitgestrekte buitenwijken. Het centrum - met een mix aan moderne en historische gebouwen - ligt in een fraaie bocht van de Brisbane River. Ten oosten van de stad strekt zich Moreton Bay uit - geflankeerd door tal van zandeilanden. Op Moreton Island komen 's avonds dolfijnen aan het strand.  (Bron: Pacific Island Travel BV)

Kijk ook eens op: Queensland Verzamelgids
Geplaatst 14 Maart 2007, 21:08

'Info New South Wales'INFO NEW SOUTH WALES:

Nieuw-Zuid-Wales (Engels: New South Wales) is een deelstaat van AustraliŽ met Sydney als hoofdstad, en wordt vaak afgekort tot NSW. De drie belangrijkste steden zijn, van noord naar zuid, Newcastle, Sydney en Wollongong, die allemaal aan de kust liggen. Andere steden zijn Albury, Broken Hill, Dubbo, Tamworth, Armidale, Lismore, Nowra en Coffs Harbour.

De staat ligt aan de oostkust van het continent, ten noorden van de deelstaat Victoria en ten zuiden van de deelstaat Queensland. In het westen grenst het aan Zuid-AustraliŽ. De kust grenst aan de Tasmanzee. Nieuw-Zuid-Wales kent twee federale enclaves: het Australisch Hoofdstedelijk Territorium (ACT) en het Jervis Bay Territorium.De drie belangrijkste steden zijn, van noord naar zuid, Newcastle, Sydney en Wollongong, die allemaal aan de kust liggen. Andere steden zijn Albury, Broken Hill, Dubbo, Tamworth, Armidale, Lismore, Nowra en Coffs Harbour.

Nieuw-Zuid-Wales kan fysisch worden onderverdeeld in vier delen:

    Een smalle kuststrook, met een klimaat waarvan de temperatuur varieert van gematigd aan de uiterste zuidkust tot subtropisch aan de grens van Queensland.

    De bergachtige gebieden van het Groot Australisch Scheidingsgebergte en de hooglanden die eromheen liggen, zoals de Southern Highlands, Central Tablelands en de regio's van New England. Ook al zijn de bergwanden niet heel stijl, toch komen vele bergtoppen boven de 1000 meter uit, waarvan Mount Kosciuszko als hoogste piek 2229 meter bereikt.

    De agrarische vlaktes, die een groot deel van de oppervlakte van de staat uitmaken. Deze gebieden zijn veel minder dicht bevolkt dan de kust.

    De droge, woestijnachtige vlaktes in het verre noordwesten van de staat, die ongeschikt zijn voor nederzettingen van enige grootte.

    Toeristische trekpleisters in de staat zijn onder andere:
Geplaatst 14 Maart 2007, 21:00

'Info Australie'INFO AUSTRALIE

AustraliŽ is een land in het zuidelijk halfrond dat omringd wordt door de Indische, de Grote en de Zuidelijke Oceaan. Het grootste gedeelte van het land bestaat uit woestijn en halfwoestijn. Het noorden kent een tropisch klimaat terwijl alleen in het zuidoosten en zuidwesten een gematigd klimaat heerst. Daar zijn ook de grootste steden te vinden. De oorspronkelijke AustraliŽrs of Aborigines bewonen het land sinds meer dan 40.000 jaar. In 1770 werd het oostelijk gedeelte van AustraliŽ opgeŽist voor het Verenigd Koninkrijk. Dit deel werd in 1788 onder de naam Nieuw-Zuid-Wales een Britse kolonie. In de loop van de negentiende eeuw ontstonden er nog vijf andere. Op 1 januari 1901 vormden deze zes kolonies een onafhankelijke federatie en ontstond het Gemenebest van AustraliŽ. (Engels: The Commonwealth of Australia), verwierf zijn onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk op 1 januari 1901. Zes toenmalige Britse koloniŽn - Nieuw-Zuid-Wales (New South Wales), TasmaniŽ (Tasmania), Queensland, Victoria, Zuid-AustraliŽ (South Australia), en West-AustraliŽ (Western Australia) - werden in een federale staat verenigd. Het gemenebest heeft bovendien twee zelfregerende gebieden, het Australisch Hoofdstedelijk Territorium (Australian-Capital-Territory ) - het gebied van de federale hoofdstad Canberra - en het Noordelijk Territorium (Northern Territory) met Darwin als hoofdstad. Tot het gemenebest behoren ook Christmaseiland in de Indische Oceaan, Norfolkeiland in de Stille Oceaan en de Heard- en McDonaldeilanden in de Zuidelijke Oceaan.


Meer berichten

OnderwerpToegevoegd
Info Australie 17 April 2017, 10:38
Info Australie 17 April 2017, 10:38
Queensland 22 April 2007, 11:10
Info New South Wales 14 Maart 2007, 21:08
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be